FNRS Zitcompetitie

Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is de FNRS Zitcompetitie in het leven geroepen. De competitie is speciaal voor manegeruiters. 

 

Ook onze manege doet jaarlijks mee. We beginnen met een eigen selectie die we afvaardigen naar zogenaamde regiofinales. Maar uiteraard gaan we voor deelname aan de finales in tijdens Horse Event in Ermelo! 

 

Wat is er te winnen?

Naast de geweldige ervaring, natuurlijk ook de eer om mee te mogen doen met een selectieteam van Nieuw Eldorado. Alle ruiters die deelnemen ontvangen bovendien een toegangskaart voor de halve en hele finale tijdens Horse Event in Ermelo. De vier 'Bestzittende manegeruiters'  uit de finale winnen een dag bij Academy Bartels in Hooge Mierde met onder andere een dag een rondleiding van Imke Schellekens-Bartels. 

 

Tijdens de regiofinales kan het ruitersportcentrum dat met tenminste 8 ruiters deelneemt de titel  'Bestzittend FNRS ruitersportcentrum van de regio' winnen als zij tezamen de hoogste score van de dag behalen.

 

Wie mogen er meedoen?

Na twee selectielessen is de eerste selectiegroep gemaakt door een onafhankelijke zitcoach (van buiten). Deze ruiters trainen nu iedere maandagavond met de zitcoach. Wie uiteindelijk doorgaan naar de regiofinales wordt nog bepaald. 

 

Naar de regiofinale

De geselecteerde ruiters gaan straks in ieder geval mee doen met de regiofinale. Als we doorgaan, zijn ook en kwart-, halve en hele finale mogelijk.

 

Wanneer zit je goed?

De ruiters rijden op vreemde paarden. En tijdens de zitcompetitie rijden zij speciaal ontwikkelde proeven. De jury let dus vooral op de houding en zit van de ruiter. Zij geven cijfers van 1 tot 10 voor onafhankelijke zit, balans, houding, beenligging en juistheid van de beenhulpen, handhouding en juistheid van de teugelhulpen en voor het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard. Daarnaast telt ook de algemene indruk.

 

Data 2017

Nadere informatie volgt.

 

Welke categorieën zijn er?

  1. 10-12 jaar (in bezit van F4 diploma)
  2. 13-17 jaar (niet in bezit van F8 diploma)
  3. 13-17 jaar (wel in bezit van F8 diploma)
  4. 18 jaar en ouder (alle niveau's)

Peildatum leeftijd: 1 september.

Peildatum niveau: 1 april.