Workshops

Hoe werkt het lijf van het paard? Hoe kun je problemen bij het bewegen herkennen? Zit je goed? Of wat kun je doen om je paard met je zit en evenwicht beter en duurzamer te laten bewegen? 

 

De 4 workshops kennen een opbouw. Het begint bij het opsporen en diagnostiseren van problemen, de behandeling door specialisten, de revalidatietraining en tot slot de ruiter als sleutel voor een gezond bewegend paard. Het is voor iedere ruiter, ook de manegeruiter, goed om meer te leren over wat er mis kan gaan in het paardenlijf en te weten wat je er aan kan doen om dat te voorkomen of te genezen.

 

De workshops starten om 19:00 uur en zijn tot ongeveer 21:30. Er is een beperkt aantal plaatsen per workshop dus wees er snel bij!

Thermografie - donderdag 25 augustus 2022

Hans Arendse doet thermografisch onderzoek bij paarden (en andere dieren) in samenwerking met dierenartsen en therapeuten. Deze techniek helpt om problemen in het paardenlijf op te sporen en een betere diagnose te stellen zodat de oplossing daar ook beter op kan aansluiten. Super interessant om een binnen in een paard te kijken! Hans neemt ons mee.

Fascies en behandelen - donderdag 1 september

Karin Leibbrandt is dierenarts en auteur van diverse boeken. Ze is gespecialiseerd in de revalidatie van paarden met een blessure. Naast problemen oplossen heeft ze ook methoden en adviezen om blessures te voorkomen. In deze workshop legt ze ons uit hoe de bespiering van een paard is opgebouwd en hoe je met therapie blokkades in het paard kunt opheffen.

Revalidatietraining - donderdag 8 september

Als je paard een probleem heeft... Het begint met een goede diagnose, en daarna is de juiste aanpak belangrijk. Vaak is revalidatietraining daar een onderdeel van. Wat houdt dit in? Wat doet de professional en wat doe je zelf voor het herstel en behoud van je paard? Karin Leibbrandt verzorgt ook deze workshop.

De Joker - donderdag 15 september

Vaak ontstaan blessures bij het paard door een verkeerde houding en interactie van de ruiter. Weet jij of je goed op je paard zit? En wat er beter kan? Hoe zorg je dat je een paard niet in de weg zit? Met de simulator kun je daar achter komen! Tessa Roos begeleidt deze workshop en ze neemt een heel bijzonder paard mee!

Je kunt je voor 1 of meerdere workshops inschrijven. De kosten zijn €20 per workshop of €75 voor alle vier.

Aanmelden

Vermeld in het berichtveld voor welke workshops je wilt inschrijven. Plaatsing gebeurt op basis van beschikbaarheid.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.