Voor het eerst...

Je kunt op iedere leeftijd met paardrijden beginnen. En als je vroeger hebt gereden, hoe leuk is het om weer te beginnen! Goed voor body & mind. Rijden en les nemen kan op elk niveau. Wil je voor het eerst bij ons komen rijden? We leggen hieronder uit hoe dat in z'n werk gaat. We nodigen je daarnaast van harte uit om kennis te maken. Kom langs tijdens openingstijden of bel ons voor een afspraak op 035-6018803.

Wat trek ik aan?

Voor de eerste les is sportieve kleding gewenst. Een broek die goed aansluit met stretch is praktisch en en dichte schoenen of laarzen met een lage hak zijn veilig. Op de manege zijn een cap en rijlaarzen (meeste gangbare maten) ook te leen. Een cap is verplicht. Lang haar gaat voor het gemak en de veiligheid in een staart.

Basisuitrusting

Wil je ruiterspullen aanschaffen? In onze shop vind je je basisuitrusting voor een scherpe prijs. 

Checklist startersset:

  • cap
  • rijlaarzen (of rijschoenen + chaps)
  • zweep
  • rijbroek
  • poetsset

Aanbieding

Als je voor het eerst leert paardrijden of gaat leren galopperen is het belangrijk dat dit in privé lessen plaatsvindt. De instructeur kan je dan optimaal en veilig begeleiden voordat je in een groepje kan instromen. 

starter
€ 100,00 1

>> Ik ben nieuw en heb geen ervaring

Als je voor het eerst begint met paard- of ponyrijden, starten we met een serie privélessen aan de longeerlijn. Als de basis op orde is, kun je doorstromen. Hieronder leggen we uit hoe dat gaat.

 

1. Privélessen aan de longeerlijn
Als je nog nooit op een pony of paard hebt gezeten, wil je veilig en begeleid wennen aan het gevoel. In de privéles van 30 min heeft de instructeur het paard of de pony aan een (longeer)lijn. Zo raak je gewend aan het zitten op een paard of pony en het controleren van het tempo. Na deze privélessen gaan volwassenen verder in de starters- of halfgevorderdenles en gaan kinderen naar de kennismakingsles.

2. Kennismakingsles (alleen voor ponyruiters)

Een kennismakingsles bestaat uit 2 delen: theorie en praktijk. In de theorieles leer je hoe je een pony moet benaderen, leiden, poetsen en opzadelen. Tijdens het praktijkgedeelte leer je hoe je pony moet gaan rijden: hoe je stuurt en hoe je een pony langzamer of harder laat lopen. Deze les is geschikt nadat je de eerste beginselen hebt geleerd in de privélessen.

3. Startersles

Als je instructeur in de kennismakingsles dat aangeeft - of als je voldoende privélessen hebt gehad - dan stroom je door naar de startersles. In deze les krijg je geen theorie meer en poets en zadel je zelf. Er is altijd iemand op stal om je te helpen. Je gaat dan een uur rijden in een groep in de grote bak. Je rijdt in stap en draf en we werken aan een goede zit, balans en we leren je om controle te krijgen door het geven van de juiste hulpen.

4. (Oefen) galoples
Als je de startersles hebt gehad en je kunt je paard of pony goed onder controle houden, dan ga je naar de galoples. Je gaat leren hoe je moet galopperen.

5. (Half)gevorderdenles

Als je goed kan galopperen dan mag je naar de halfgevorderden les. In deze les wordt alles wat je tot nu toe geleerd hebt weer een stapje moeilijker! Heb je je paard helemaal onder controle en ook een goede zit, dan stroom je door naar de gevorderdenles waar je meer dressuurmatig leert rijden.


>> Ik ben nieuw maar heb wel rijervaring

Bij iedere ruiter die we niet kennen, beginnen we met een privéles. Ook als je al ervaring hebt. Zo kunnen we kennismaken en vaststellen op welk niveau en hoe zeker je rijdt. Daarna ontvang je een advies. Dit kan bestaan uit meer longelessen, of uit plaatsing in een groepsles op een passend niveau. Afhankelijk van beschikbare plaatsen is er voor de meeste niveaus keuze uit meerdere lestijden. Afhankelijk van je niveau is er keuze uit spring- en dressuurlessen.