Certificaat Buiten Rijden (Het ruiterbewijs)

Met het Ruiterbewijs op zak toon je aan dat je een verantwoordelijke en ervaren ruiter bent. Die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe je een paard verzorgt en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden.

 

Het ruiterbewijs halen gaat in drie stappen: ter voorbereiding op het officiële Ruiterbewijs (CBR3) haal je eerst CBR1 en CBR2. In de laatste reeks, CBR3, sluiten we af met het eindexamen. Je hebt dan je Certificaat. We hebben nu een nieuwe lesreeks die je daar op je eigen niveau  en tempo op voorbereidt.

 

Haal je eerste niveau voor het ruiterbewijs in de kerstvakantie

In de kerstvakantie kun je in de SGW-lessen oefenen met springen (geef je op voor de SGW). De theorie kun je zelf leren met behulp van twee boeken (verkrijgbaar aan de bar). Op 30 december om 11 uur is een generale repetitieles en op 6 januari om 14:00 uur is het CBR1 examen bij ons op de manege. De cursus is voor ruiters vanaf 12 jaar.

Wat leer je in de les

In de les besteden we aandacht aan de praktische vaardigheden die je nodig hebt voor de drie CBR examens: de zogenaamde vaardigheidsdoelen en de spring- en obstakeltraining. Ook leer je hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt rijden. We stemmen de les af op je niveau.

 

In de kerstvakantie 2021 is de les gericht op de vaardigheden voor CBR1.

 

Je leert zelf de  theorie

Bij de examens hoort ook theorie. Die bestudeer je zelf met behulp van twee boeken:  ‘Haal je Ruiterbewijs met plezier’ met inbegrepen het boek ‘Paard & Welzijn’. Je kunt dit boek online bestellen via de website van de KNHS. De prijs is €24,95.

 

Examen doen

Zodra er voldoende deelnemers klaar zijn voor het doen van een examen (CBR1, CBR2 of CBR3 Het ruiterbewijs), organiseren we een examendag. Aan dit examen zijn aparte kosten verbonden.

 

Prijs

De lessen ter voorbereiding zijn regulier lestarief en kunnen gewoon van je leskaart. Het examen betaal je apart, binnenkort vind je hier de prijzen. 


Data 2021 - 2022

CBR1

Donderdag 30 december  Voorbereidingsles 
Donderdag  6 januari 2022 Examen

CBR 2

CBR 3