Certificaat Buiten Rijden (Het ruiterbewijs)

Met het Ruiterbewijs op zak toon je aan dat je een verantwoordelijke en ervaren ruiter bent. Die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe je een paard verzorgt en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden.

 

Het ruiterbewijs halen gaat in drie stappen: ter voorbereiding op het officiële Ruiterbewijs (CBR3) haal je eerst CBR1 en CBR2. In de laatste reeks, CBR3, sluiten we af met het eindexamen. Je hebt dan je Certificaat. We hebben nu een nieuwe lesreeks die je daar op je eigen niveau  en tempo op voorbereidt.

 

Trainen voor het ruiterbewijs in een nieuwe lesreeks

De lesreeks CBR 2020 is telkens op maandagen om 19:00.  Inschrijven is nu mogelijk. Om deel te kunnen nemen rijd je minimaal op F4 niveau: je hebt balans en beheerst stap, draf en galop én je bent in bezit van een FNRS-ruiterpaspoort. 

Wat leer je in de les

In de lessen besteden we aandacht aan de praktische vaardigheden die je nodig hebt voor de drie CBR examens: de zogenaamde vaardigheidsdoelen en de spring- en obstakeltraining. Ook leer je hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt rijden. We stemmen de les af op je niveau.

 

Je leert zelf de  theorie

Bij de examens hoort ook theorie. Die bestudeer je zelf met behulp van twee boeken:  ‘Haal je Ruiterbewijs met plezier’ en ‘Paard & Welzijn’. Je kunt deze online bestellen. De prijs is €14,95 per boek.

 

Examen doen

Zodra er voldoende deelnemers klaar zijn voor het doen van een examen (CBR1, CBR2 of CBR3 Het ruiterbewijs), organiseren we een examendag. Aan dit examen zijn aparte kosten verbonden.

 

Prijs

De lessen ter voorbereiding zijn regulier lestarief en kunnen gewoon van je leskaart. Het examen betaal je apart, binnenkort vind je hier de prijzen. 


Data 2020

CBR1 - voor jongeren (12-19 jaar)

Maandag 8 juni Voorbereidingsles + theorie
Maandag 15 juni Voorbereidingsles + theorie
Maandag  22 juni  Examen

CBR 2 - voor jongeren (12-19 jaar)

Maandag 6 juli Voorbereidingsles + theorie
Maandag 13 juli Voorbereidingsles + theorie
Maandag  20 juli Examen

CBR 3 - voor jongeren (12-19 jaar)

Maandag 24 augustus Voorbereidingsles + theorie
Maandag 31 augustus Voorbereidingsles + theorie
Maandag  7 september Voorbereidingsles + theorie

Eindexamen 

Maandag 14 september Eindexamen CBR - Certificaat Buiten Rijden

Boeken voor het CBR

Haal je ruiterbewijs met plezier

Buiten rijden vereist weer andere kennis en vaardigheden. En er zijn ook regels die je als ruiter behoort te kennen en te kunnen. Dit boek legt je dat helder uit. Ook verkrijgbaar bij onze bar.

 

€ 14,95

Paard & welzijn

Verzorging, welzijn en de omgang met het paard vormen de kern van het educatieve en praktische boek Paard & welzijn.

 

€ 14,95