Wedstrijdrijden

Als FNRS-manege organiseren wij regelmatig wedstrijden voor onze eigen ruiters en deelnemers van buiten. In een ongedwongen sfeer kan iedere ruiter, op elk niveau (ook beginnend!) meedoen.

 

Wedstrijden helpen om een betere ruiter te worden. En meedoen is belangrijker dan winnen (al is dat natuurlijk ook heel leuk). De manege zorgt voor de organisatie zoals een deskundige jury, de wedstrijdring en een  gezellige bar.

 

Inschrijven  |  Startlijsten  |  Uitslagen  |   F-proeven  |  Springwedstrijden  |  NE wedstrijdteam

 

Welke mogelijkheden zijn er om wedstrijden te rijden

FNRS-proeven voor manegeruiters

Bij Nieuw Eldorado zijn lesruiters lid van de KNHS. Deze ruitersportbond verzorgt samen met bij de FNRS aangesloten maneges de F-proeven. Zodra je zelfstandig kan rijden, kun je meedoen op het eerste niveau F1. Als je de proeven goed aflegt, kun je steeds een niveau hoger. Het hoogste niveau is F20. Er zijn ook vaardigheidsproeven (behendigheid).

Lees meer over de F-proeven.

 

Onderlinge springwedstrijden
Regelmatig zetten we een mooi parcours op. Je kunt je dan inschrijven op diverse niveaus: 20/40cm (beginners), 60cm, 80cm en 100cm. Of en op welk niveau je deel kunt nemen, overleg je met je instructeur. Op de dag zelf beoordeelt een deskundige jury je rit en klokt de tijd. In de bak zorgen ervaren ringmeesters dat je veilig en met vertrouwen een wedstrijd kan springen. 

 

KNHS-dressuurwedstrijden voor ruiters met een startbewijs

Nieuw Eldorado organiseert 1 x per maand een KNHS-wedstrijd. Ruiters van binnen en buiten zijn van harte welkom. Inschrijven gaat zoals altijd via de site van de KNHS. Als je naar ons komt, bieden we goede wedstrijdfaciliteiten, een gezellige kantine en ruimte om je trailer te parkeren.

  

Koningsdagconcours - Soesterkampioenschappen

Berucht en beroemd. We houden ze ieder jaar op Koningsdag en je kunt meedoen aan springen en bestgaand rijpaard. De wedstrijden zijn buiten en er is volop ruimte om te komen kijken onder het genot van een hapje en een drankje. En natuurlijk: de besten mogen zich een jaar lang 'kampioen van Soest' noemen.

 

Wil je meedoen met een wedstrijd?

Vraag ernaar bij je instructeur of informeer bij de bar. Op de kalender zie wanneer welke wedstrijden gepland zijn. De inschrijving sluit altijd 1 week voor de wedstrijddatum.

 

Foto's
Bij sommige van onze evenementen maken wij of onze vaste fotografen foto's van deelnemers. Door deelname aan een evenement, stem je ermee in dat wij deze foto's kunnen delen via deze site, die van de fotograaf of onze social media. Heb je daar bezwaar tegen? Meld dit dan bij je inschrijving.