Paardenwelzijn

Er is terecht veel aandacht voor paardenwelzijn. Als manege zijn wij verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van onze dieren. Allereerst voor de dieren zelf uiteraard, maar het is ook een absolute voorwaarde om fijne paardrijlessen te kunnen aanbieden. We doen er dan ook alles aan om te zorgen dat onze paarden en pony's gezond zijn en lekker in hun vel zitten.

Keurmerk

De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra stelt eisen aan de kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. Zij controleren op voermanagement, stalklimaat, gezondheid van de paarden en mogelijkheden voor vrije beweging en contact met andere paarden. We hebben vier van de vijf sterren en zijn daar heel trots op.

Paddocks

Zonder ruiter kunnen bewegen is heel belangrijk. Onze paarden gaan daarom dagelijks naar buiten. We hebben diverse paddocks waar de paarden veilig staan, genoeg schaduw hebben en ook contact kunnen maken met elkaar.

Bosweides

Op ons eigen terrein hebben we grotere bosweides waar de paarden en pony's als groep kunnen verblijven. Voor een kuddedier is onderling contact heel belangrijk. We zetten ze dagelijks buiten in de bosweides of in de royale buiten- of binnenpiste. De bosweides bieden een heerlijk beschutte omgeving in alle jaargetijden.


Grasweides

Op korte afstand van de manege hebben we grasweides met voldoende beschutting. Daar kunnen paarden of pony's die dat even nodig hebben voor langere tijd verblijven voor vakantie of herstel.

Springtuin

Ook de springtuin is gelegen op ons eigen terrein. Hierin staan natuurlijke hindernissen. Onze paarden vinden het superleuk om dit ter afwisseling te doen.

Balans

We geloven in een happy horse. Het spreekt dus voor zich dat de paarden niet te veel werk krijgen. We plannen dat zorgvuldig. Paarden, ruiters en het werk worden op elkaar en op de mogelijkheden van het paard afgestemd. We zorgen ook voor afwisseling. Zo gaan paarden ook regelmatig op buitenrit. Dat vinden ze heerlijk!


Lekker naar buiten

Veilige werkomgeving

Onze pistes zijn binnen en buiten voorzien van een goede en vlakke zandbodem. We onderhouden deze dagelijks. Dit is belangrijk voor de gezondheid van ons team: onze paarden en pony's! Ze hebben ook allemaal een eigen goed passend harnachement. We doen er namelijk alles aan om ongemak of blessures te voorkomen. En je kunt aan ze zien dat ze graag voor onze ruiters aan het werk gaan.

Gezondheid

We zorgen voor een gezond stalklimaat met een schone en royale bodembedekking en voeren 5x per dag kwaliteitsvoer (afwisselend ruw- en krachtvoer). Water is via automatische drinkbakken in alle stallen 24/7 beschikbaar. Ons team houdt de dieren goed in de gaten. We hebben korte lijntjes met de dierenarts, tandarts en de hoefsmid is wekelijks op ons terrein aan het werk.