Coronavirus

Veelgestelde vragen - coronamaatregelen

Foto: ecdc.europa.eu

 

De groepslessen mogen weer

Vanaf 19 november zijn de maatregelen weer gewijzigd. Kinderen, jeugd en volwassenen mogen weer aan de groepslessen deelnemen.  Ben je 13+ dan houd je daarbij 1,5 meter afstand. Per 1 december wordt een mondkapje verplicht buiten de les. Tot die tijd is het een dringend advies in binnenruimtes.

 

De kantine is gesloten voor horeca 

De kantine is niet langer open voor een hapje of een drankje, je kunt er beperkt terecht voor vragen of betalen, maar dit kan ook online.

 


Hoe hanteren we de coronaregels?
Je komt kort voor de les naar de manege (10-15 minuten is genoeg). Op het scherm in de kantine staat in het lesboek op wie je mag. Voor de stap/draf-, de kennismakingsles en de oefengaloples mag maximaal 1 begeleider assisteren bij het opzadelen of opstappen. In de stal zijn de looproutes aangegeven met pijlen. Houd die aan. En houd 1,5m afstand met alle mensen die ouder zijn dan 13 jaar.

 

Ouders, begeleiders of kijkers beperken hun aanwezigheid. Blijf niet hangen, zorg dat je uiterlijk een kwartier na de les weer bent vertrokken of opgehaald. 

Kan ik met mijn kind naar de les komen?
Ouders mogen de kinderen weer begeleiden, met in achtneming van de anderhalve meter tot anderen dan de eigen kinderen. Blijf niet staan kijken, neem ook geen andere kijkers mee .

Zijn er nog specifieke regels?
Ja die zijn er. Alle algemene coronaregels blijven gelden:

  • Was je handen vaak met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar
  • Heb je (ook milde!) verkoudheidsklachten en of koorts blijf dan thuis
  • Heeft iemand in het gezin koorts, blijf dan thuis
  • Houd je bezoek aan de manege kort
  • Neem liefst geen en anders zo min mogelijk kijkers of begeleiders mee

Is de kantine dan ook weer open?
Nee. de horeca is dicht. Je kunt binnen volgens de looproute wel de schermen voor het lesboek bekijken. De kantine is beperkt bemand voor vragen of betalen, doe dit liefst online.

Gaan de kleuterlessen ook weer door?
Ja, ook dat kan weer. Met maximaal 1 ouder en in achtneming van de specifieke regels. Neem zelf een cap mee, want deze zijn nu niet te leen.

Hoe kan ik mijn les betalen?

Alle producten zijn via de site te koop: zoals een losse les, leskaart, startbewijs of buitenrit. De link staat op de homepage.

>> les betalen

Ik wil een kinderfeestje boeken kan dat?

Ja, dat kan gelukkig ook weer. Neem telefonisch contact op om te overleggen.

Kan ik een buitenrit boeken?

Ja  dat kan weer, op voorwaarde dat voldoende zelfstandig bent (zelf zadelen en opstappen) en rijvaardig. Buitenritten zijn altijd onder begeleiding en daarbij nemen we de anderhalve meter afstand in acht. Het kan zijn dat we de groepsgrootte moeten beperken, zie de actuele coronaregels.