Coronavirus

Veelgestelde vragen - coronamaatregelen

Foto: ecdc.europa.eu

 

De jeugd mag blijven sporten

Vanaf 14 oktober zijn de maatregelen aangescherpt, maar mogen kinderen t/m 18 jaar blijven sporten. Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar geldt dat zij daarbij 1,5 meter afstand houden. Een mondkapje wordt verplicht (wetgeving moet eerst nog) en is tot die tijd een dringend advies in binnenruimtes.

 

Volwassenen en sporten!

Op dit moment worden de maatregelen van de overheid door de KNHS en FNRS vertaald naar de paardensport. We hopen woensdag 14 oktober meer te kunnen melden op deze site.

 

De kantine is gesloten voor horeca 

De kantine is niet langer open voor een hapje of een drankje, je kunt er beperkt terecht voor vragen of betalen, maar dit kan ook online.

 


Hoe hanteren we de coronaregels?
Je komt kort voor de les naar de manege (10-15 minuten is genoeg). Op het scherm in de kantine staat in het lesboek op wie je mag. Voor de stap/draf-, de kennismakingsles en de oefengaloples staan de paarden en pony's gezadeld klaar. In de stal zijn de looproutes aangegeven met pijlen. Houd die aan. En houd 1,5m afstand met alle mensen die ouder zijn dan 18 jaar.

 

Ouders, begeleiders of kijkers beperken hun aanwezigheid. Blijf niet hangen, zorg dat je uiterlijk een kwartier na de les weer bent vertrokken of opgehaald. Dit is het nieuwe rooster voor alle lessen. Ennuh, vergeet je spullen niet, het is nu niet mogelijk om een cap te lenen.

Moet ik mij aanmelden als ik weer wil meerijden in mijn vaste les?
Nee dat hoeft niet. Je staat weer in het rooster. Kun of wil je nog niet rijden? Meld je dan telefonisch of via de website af.  Let op: de algemene coronamaatregelen blijven nog van kracht, dus je moet je verplicht afmelden als je gezondheidsklachten hebt.

Kan ik met mijn kind naar de les komen?
Ouders mogen de kinderen weer begeleiden, met in achtneming van de anderhalve meter tot anderen dan de eigen kinderen.

Moet ik mijn lessen zelf afzeggen?
Ja. De lessen zijn weer conform het rooster en als je niet kunt komen, meld je je tenminste 24 uur van te voren af via de site of telefonisch.

Zijn er nog specifieke regels?
Ja die zijn er. Alle algemene coronaregels blijven gelden:

  • Was je handen vaak met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar
  • Heb je (ook milde!) verkoudheidsklachten en of koorts blijf dan thuis
  • Heeft iemand in het gezin koorts, blijf dan thuis
  • Houd je bezoek aan de manege kort

Is de kantine dan ook weer open?
Ja, per 1 juni mag dat weer. Maar wel onder strikte voorwaarden. Het aantal zitjes is afgestemd op de anderhalve meter en er is een looprichting. Toegang gaat in overleg met het (bar)team.

Gaan de kleuterlessen ook weer door?
Ja, ook dat kan weer. Met maximaal 1 ouder en in achtneming van de specifieke regels. Neem zelf een cap mee, want deze zijn nu niet te leen.

Hoe kan ik mijn les betalen?

Heb je een leskaart, dan zullen wij die met ingang van 29 april en 11 mei weer activeren. Kom je niet, dan meld je je af, en wordt je kaart niet belast. Is je kaart vol? Dan kun je nu veilig via onze website betalen. De link staat op de homepage.

>> les betalen

Ik wil een kinderfeestje boeken kan dat?

Ja, dat kan gelukkig ook weer. Neem telefonisch contact op om te overleggen.

Kan ik een buitenrit boeken?

Ja  dat kan weer, op voorwaarde dat voldoende zelfstandig bent (zelf zadelen en opstappen) en rijvaardig. Buitenritten zijn altijd onder begeleiding en daarbij nemen we de anderhalve meter afstand in acht.