Coronavirus

Veelgestelde vragen - coronamaatregelen

Foto: ecdc.europa.eu

 

De groepslessen buiten en voor kinderen en jeugd

Kinderen en jeugd (t/m 26 jaar) mogen buiten aan de groepslessen deelnemen.  Volwassen groepslessen mogen niet langer, wel zijn privélessen met max 4 personen toegestaan. We zullen met onze volwassen ruiters contact zoeken over mogelijkheden om te kunnen blijven rijden/lessen.

 

De kleuterlessen zijn voorlopig ook stopgezet.

 

Mondkapje en 1,5 meter
Ben je 13+ dan houd je daarbij 1,5 meter afstand. Per 1 december is een mondkapje verplicht buiten de les op stal.  

 

De kantine is gesloten voor horeca 

De kantine is niet langer open voor een hapje of een drankje, je kunt er beperkt terecht voor vragen of betalen, maar dit vooral online.

 

Kinderfeestjes en kleuterlessen zijn afgelast.

 


De maatregelen t/m 31 maart 2021
Op basis van hetgeen er nu bekend is gelden de volgende maatregelen:

 • Paardrijden in de buitenlucht is toegestaan: voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen op 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan.  
 • Er mogen geen groepslessen gegeven worden aan volwassenen. Ook niet in de buitenlucht. Privélessen zijn wel toegestaan. Groepslessen voor jeugd t/m 26 jaar zijn buiten toegestaan. Groepsles in een binnensportaccommodatie is vooralsnog niet toegestaan. 
 • Er worden geen wedstrijden verreden, jeugd t/m 27 jaar mogen onderlinge wedstrijden rijden.
 • Buitenritten zijn toegestaan. Voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen. Meerdere groepjes van 2-4 personen zijn toegestaan.
 • Kinderen en jeugd tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij mogen in groepen buiten blijven paardrijden, buitenritten maken en lessen in een buitenrijbaan. Na afloop van de les of training geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen. 
 • Paardensportactiviteiten (bijvoorbeeld voor trainingsdoeleinden, zoals oefenspringen, oefendressuur en meetmomenten) zijn niet toegestaan.  
 • Paardensportaccommodaties blijven open voor de noodzakelijke verzorging van de paarden. De paarden mogen gereden worden in de buitenrijbaan onder bovenstaande voorwaarden.  
 • Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. 

Hoe hanteren we de coronaregels?
Je komt kort voor de les naar de manege (10-15 minuten is genoeg). Op het scherm in de kantine staat in het lesboek op wie je mag. Voor de stap/draf-, de kennismakingsles en de oefengaloples mag maximaal 1 begeleider assisteren bij het opzadelen of opstappen. In de stal zijn de looproutes aangegeven met pijlen. Houd die aan. En houd 1,5m afstand met alle mensen die ouder zijn dan 13 jaar.

 

Ouders, begeleiders of kijkers beperken hun aanwezigheid. Blijf niet hangen, zorg dat je uiterlijk een kwartier na de les weer bent vertrokken of opgehaald. 

Kan ik met mijn kind naar de les komen?
Liever niet. Wij zijn aanwezig om kinderen te helpen. Kan het echt niet anders, dan met in achtneming van de anderhalve meter tot anderen dan de eigen kinderen. Blijf niet staan kijken, neem ook geen andere kijkers mee. Draag een mondkapje.

Zijn er nog specifieke regels?
Ja die zijn er. Alle algemene coronaregels blijven gelden:

 • Was je handen vaak met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je 13+ gebruik dan ook een mondkapje
 • Heb je (ook milde!) verkoudheidsklachten en of koorts blijf dan thuis
 • Heeft iemand in het gezin koorts, blijf dan thuis
 • Houd je bezoek aan de manege kort
 • Neem geen kijkers of begeleiders mee

Is de kantine dan ook weer open?
Nee. de horeca is dicht. Je kunt binnen volgens de looproute wel de schermen voor het lesboek bekijken. De kantine is beperkt bemand voor vragen of betalen, doe dit liefst online.

Gaan de kleuterlessen ook weer door?
Om het aantal volwassenen op de manege zo veel mogelijk te beperken zijn de kleuterlessen afgelast. Ook kinderfeestjes kunnen niet plaatsvinden.

Ik wil een kinderfeestje boeken kan dat?

Neem telefonisch contact op om te overleggen. Feestjes voor 31 maart kunnen niet, na deze datum kan een optie genomen met het voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Kan ik een buitenrit boeken?

Ja  dat kan, op voorwaarde dat voldoende zelfstandig bent (zelf zadelen en opstappen) en rijvaardig. Buitenritten zijn altijd onder begeleiding en daarbij nemen we de anderhalve meter afstand in acht. Een buitenrit mag in (meerdere) groepjes maximaal vier ruiters. Bel ons voor meer informatie of boeken.