Coronavirus

Actuele coronamaatregelen

Foto: ecdc.europa.eu

Per 29 november 2021 nieuwe maatregelen van kracht

Laatst bijgewerkt: 27 november 2021

Dit betekent voor lesklanten van de manege het volgende:

 

Alle lessen die voor 17:00 uur plaatsvinden gaan gewoon door
De les van 17 uur zal echt op tijd stoppen om iedereen de gelegenheid te geven op tijd de accommodatie te verlaten.

 

Alle lessen na 17:00 vervallen 

Met ingang van  maandag 29 november 2021 vervallen tijdelijk de lessen na 17:00 als gevolg van de coronamaatregelen. In plaats daarvan:

 • Is er op werkdagen een extra Lunchles van 12:00 tot 13:00 mogelijk voor de ruiters uit de avondlessen. Aanmelden
 • Kun je individueel tussen 9:00 en 17:00 op afspraak een (extra) privéles boeken
 • Nemen we voor de jeugdlessen persoonlijk contact op over alternatieve lestijden en rijmogelijkheden. We kijken voor iedere dag hoe we de uren aanpassen en zullen het rooster zodra het af is op de website publiceren.
 • Mogen paarden voor hun welzijn ook na 17:00 getraind worden waarvoor vrijrijden zonder instructie is toegestaan. We zullen volwassen lesruiters bij het trainingschema betrekken, houd je lesapp in de gaten.

 

We hopen zo iedereen een plekje te kunnen bieden zodat we onze paarden en pony’s in beweging kunnen houden. 

 

De overige maatregelen blijven vooralsnog hetzelfde:

 • overal hanteren we 1,5 meter
 • binnen (kantine) is een coronapas vereist voor 18 jaar en ouder
 • verblijven in de kantine of op het terras mag alleen met consumptie en op een zitplaats
 • er zijn geen toeschouwers toegestaan bij de lessen
 • uiteraard blijf je thuis bij klachten

Om besmettingen te voorkomen:

 • Was je handen vaak met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen
 • Heb je (ook milde!) verkoudheidsklachten en of koorts blijf dan thuis
 • Heeft iemand in het gezin koorts, blijf dan thuis.

Met ingang van zaterdag 13 november 2021

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen, hangt de lesindeling weer bij de entree, daar kun je zien op welk paard/pony je mag. Daarnaast vragen we bij binnenactiviteiten een coronapas. We hanteren overal de 1,5 meter.

 

Binnen

Heb je binnen rijles (groeps- of privéles) of neem je deel aan een wedstrijd dan word je bij de aanvang van de les gevraagd je coronatoegangsbewijs te laten zien. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Onder de 18 jaar verandert er niks. Publiek is niet toegestaan, een begeleider wel, met coronapas en 1,5 meter.

 

Horeca/kantine
Het is niet toegestaan om als publiek plaats te nemen in onze kantine. Je mag wel in de kantine of op het (buiten)terras zitten zolang je een consumptie nuttigt, omdat de kantine dan valt onder de horecaregels. Daarbij geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder dat je in het bezit moet zijn van een coronatoegangsbewijs en een consumptie nuttigt. Hier wordt door ons op gecontroleerd bij de bar. De horeca sluit om 20:00. Bij afhalen van consumpties geldt een mondkapjesplicht.

 

Buiten 

Een aantal lessen zal alleen plaatsvinden in de buitenlucht. Hiervoor is geen coronatoegangsbewijs nodig. Publiek is niet toegestaan.

 

Wedstrijden
Bij wedstrijden zijn toeschouwers niet toegestaan, trainers, coaches en begeleiders zijn wel toegestaan. Waar geen coronapas wordt gevraagd, in de stallen en op het terrein, moeten we de 1.5 meter aanhouden. Voor het gebruik van de toiletten en voor een bezoek aan de kantine een coronatoegangsbewijs nodig.

 

 

 

Voor pensionklanten

Voor de verzorging van de paarden is geen coronatoegangsbewijs nodig.  Voor het berijden van je paard in de binnenbak is wel het corona toegangsbewijs nodig.

 


Is de kantine open?
Ja. Je kunt binnen de schermen voor het lesboek bekijken. Aan de bar kun je 'take away' bestellen. Je mag de consumpties niet binnen nuttigen, maar dit kan wel buiten. Bijvoorbeeld op ons overdekte terras. Daar is een QR-code vereist. Binnen is de bar open voor consumpties vanaf 16:00 uur, met QR-code.

Ik wil een kinderfeestje boeken kan dat?

Dat kan. Neem telefonisch contact op om te overleggen. 

Kan ik een buitenrit boeken?

Ja  dat kan, op voorwaarde dat voldoende zelfstandig bent (zelf zadelen en opstappen) en rijvaardig. Buitenritten zijn altijd onder begeleiding, bel ons voor meer informatie of boeken. Bij reservering is een aanbetaling vereist.